Beszerzésimenedzser-index őrület terjed világszerte

gazdaság
2014 szeptember 01., 09:37
comments 4
  • A hazai beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 51,0 pontra csökkent a júliusi 56,6-ról – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn üzleti jelentésében.
  • Az eurozónában augusztusban 50,7 pontra csökkent a beszerzésimenedzser-index. 13 hónapos mélyponton van a feldolgozóipar növekedésének az üteme.
  • Augusztusban 50,2 pontra csökkent a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a 18 hónapos csúcsnak számító júliusi 51,7 pontról.
  • Kínában már a negyedik egymást követő hónapban csökkent a lakóingatlanok ára. A CREIS kínai magáncég által közölt adatok szerint a 100 legnagyobb városban a lakásárak 0,6 százalékkal csökkentek júliushoz képest. Az éves szintű áremelkedés 2013 februárja óta legkisebb ütemű, 3,15 százalék volt a júliusi 4,72 százalék után.
  • Növekedést jelez az orosz beszerzésimenedzser-index. Az augusztusi feldolgozóipari BMI 51 pont lett, ugyanúgy, mint júliusban, amikor először került az ágazat visszaesését jelző 50 pont fölé 2013 októbere óta.
  • Negyedéves alapon 0,2 százalékkal csökkent a német bruttó hazai termék (GDP) 2014 második negyedévében a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfői végleges adatai szerint. A szezonálisan kiigazított statisztikák szerint az első negyedévben 0,7 százalékos növekedés volt. A Destatis közleménye szerint a visszaesésben ez is szerepet játszott, mert így magasak voltak a bázisadatok.
  • Szerény emelkedéssel nyitott a moszkvai tőzsde, történelmi mélyponton a rubel.
  • Navracsics Tibor szerint a második világháború nagyon rossz dolog volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.