Olyan bajban van a Magyar Nemzet, mint legutóbb Medgyessy Péter idején

Média
2014 szeptember 01., 08:22
comments 87

Liszkay Gábor főszerkesztő maga volt kénytelen írni egy szabadkozást amiatt, mert kénytelenek árat emelni. Nem is kicsivel, az eddigi 145 forint helyett 195 forintra októbertől. Én lassan már el is felejtettem, hogy pár hete még a Magyar Nemzet volt az új RTL Klub, és keményen beszólogattak a kormánynak a reklámadó miatt, és rúgóztak Seszták miniszteren.

De most megint ezzel a mondattal kezdenek: „a nyomatott lapok piacán tartósan érzékelhető, egyre kedvezőtlenebb körülmények miatt kénytelenek vagyunk lapunk árát megemelni”. Lehet persze rengeteg egyéb körülmény, de ezt a jajkiáltást nehéz lehet megemészteni egy Nemzet-olvasónak:

„Utoljára csaknem napra pontosan tizenkét éve, 2002. augusztus 31-én értesítettük Önöket áremelésről, akkor azért, mert a Medgyessy-kormány megvonta a Magyar Nemzettől az állami hirdetéseket.”

Nem fogják elhinni, de a mai drámai hír megjelenésének napján a Magyar Nemzetben nincsen egy darab állami hirdetés sem (a szombatiban is csak egy egész oldalas MNB-s reklámot találtam). Vagy ide jutott a Simicska-Orbán háború, vagy még nyári pangás van a hirdetési piacon, ez hamarosan kiderül. És azért az eddigiből is tudott tartalékolni bőségesen a Hír Tv-Lánchíd Rádió-Magyar Nemzet birodalom.

magyarnemzet

2002-ben egyébként durván megérezte a Magyar Nemzet az áremelést, a harmadik negyedévi 105 ezerről az év végére 90 ezerre ment le a példányszáma. Ezek voltak azok az idők, amikor a Népszabadság még 191 ezres újság volt.

Most a Magyar Nemzetet 37,5 ezer példányban értékesítik, a Népszabadságból 43,7 ezer fogy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.