Az orosz illiberálisok csapást mérnek a szelfire

TECH
2014 szeptember 02., 15:37
comments 51

Ahogy már több vezető úgynevezett technológiai szájt is

megénekelte,

az internet lassan a

posztszelfikorszakba lép.

Jó reggelt kívánok! Egyrészt már tavaly nyáron is hot dog legs volt az új selfie, aztán a thigh gap az új hot dog legs, a bikini bridge az új thigh gap, és legutóbb az Ice Bucket Challenge volt az új bikini bridge, de azóta már attól is olyan távol vagyunk, mint Falus Ferenc lova Jennifer Lawrence bukkakefotójától.

És egyre süvít a keleti szél. Orosz programozók úgy döntöttek, végleg legyilkolják az álságos, dekadens nyugati szelfikultúrát.

Itt az SLMMSK, az antiszelfiző app.

A Glitché nevű csapat műve. (Itt egy internyú a főnökkel, a kreatív aggyal, az orosz Steve Jobsszal, Vlagyimir Srejderrel.) Dizájnjában deep web-, undeground, iszlám (a képek, különösen az arcképek iránti rajongásáról ismert világvallás) elemek nyomasztó, brutális, outlaw hangulatú elegye, nyilvánvalóan a csini-bini, cuki, szexi Insta ellenpontjaként.

2014-09-01_1828

IOS és Android alatt zakatol, nem tesz mást, mint jól szétcseszi a képet, illetve még néhány effektet nyom rá az arcra (arcfelismer, aztán effektez). Így ni:

Meg így:

És így tovább:

Aki megkérdezi, hogy ennek mi értelme, az tényleg menthetetlenül a szelfikorszakban ragadt, és az örökkévalóságig

a Gangnam Style-ra kellene twerkelnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.