Hétfőn végre tényleg elindul a Bubi

közlekedés
2014 szeptember 05., 17:21
comments 51

A hányatott sorsú közbringarendszer az eredetileg tervezett áprilisi határidőhöz képest ugyan jelentős csúszással, de szeptember 8-án végül csak elindul. A kölcsönbiciklinek hónapok óta a nyilvános próbaüzeme zajlott csak, mivel az informatikai rendszerben még mindig akadtak kisebb szoftveres hibák.

A BKK közleménye szerint viszont hétfőtől vége a várakozásnak, attól a naptól kezdve lehet majd jegyet és bérleteket vásárolni. Idáig kétezer tesztelő használhatta a rendszert, a legsűrűbb nap összesen 3200 utazást tettek meg.

bubi_1

Most az év végéig különféle akciókkal akarják becsábítani a leendő utasokat, december 31-ig például 3000 forintért lehet bérletet váltani. Ezzel, ugyanúgy mint minden más bérlettel a félórás használat ingyenes, a továbbiak pedig levonódnak az összegből. Most az éves bérlet is olcsóbb, a tervezett 18 ezer forint helyett egyelőre 12 ezer forintért adják, ebből 5 ezer forint felhasználható. A féléves bérlet 8000 forint, ebből 3 ezret lehet lebiciklizni.

Lesznek állandó kedvezmények is: az éves BKK-bérlettel rendelkezők 50 százalékkal olcsóbban vehetnek bérletet, míg a szemeszterbérlettel rendelkező diákok a féléves bérletet húsz százalékkal olcsóbban vihetik. Aki esetleg bérletet vinne, jobban teszi ha online regisztrál, a molbubi.bkk.hu oldalon.

A rendszert mi is kipróbáltuk, tapasztalatainkat itt írtuk meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.