Ez egy női munkásőr táska

Történelem
2014 szeptember 06., 08:24
comments 18
photo_camera Fotó: Rédei Dóra/Europeana 1989

Ilyen, vagy a rendszerváltáshoz bármilyen módon kapcsolódó tárgyakat, fotókat várnak szeretettel a nemzetközi Europeana 1989 programsorozat keretében, ami most Budapestre érkezett. Az emlékeket digitalizálják, és úgy kerülnek be egy nagy gyűjteménybe.

Az anyagok sok országból (Ausztria, Németország, Lengyelország, Bulgária, Szlovákia, Románia, Csehország és az akkori Jugoszlávia), és Magyarország szinte minden területéről érkeztek. Szegeden és Sopronban több száz emlékkel – többek között személyes fotókkal, amatőr filmfelvételekkel, ballagási meghívókkal, forradalmi zászlókkal, szögesdrót-darabokkal, korabeli naplókkal, feljegyzésekkel és például a fenti táskával - gazdagodott a különleges gyűjtemény.

A budapesti gyűjtőnapra az OSA Archívumban (Arany János u. 32.) este hatig várják az adományozókat tárgyaikkal, személyes történetekkel együtt.
A helyszínen 1989-es napi- és hetilapokat, folyóiratokat lehet böngészni, vetítéseket is tartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.