Nézzük élőben, hogyan őrjítik meg az Abbey Road zebráján a turisták az autósokat

közlekedés
2014 szeptember 06., 11:02
comments 28

45 éve jelent meg egy lemez egy viszonylag ismert brit zenekartól. A londoni Abbey Road Studio egy életre híres lett, az előtte található zebra pedig turistalátványosság, amin minden arra járó Beatles-rajongónak kötelező átsétálnia.

A lemez és a borító popkulturális hozadékát ismertük eddig is, de valószínűleg a közlekedéstechnikai velejáróira nem sokat gondoltunk eddig.

Most viszont az Independent rájött a legjobb mókára: kövessük térfigyelő-kamera segítségével, ahogy turisták beállnak a híres pózba, az autósok pedig idegrohamot kapnak. Én még csak tíz perce nézem, de tényleg fantasztikus szórakozás, voltak már a forgalmat percig feltartó japán csoportok, és peckesen végigsétáló fura fiatalok is. Párpercenként harsan dudaszó, és bár vannak csak szimplán közlekedni akaró britek is, azért a többségből önkéntelenül előhoz valami túlmozgást a híres járda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.