A magánszféráját félti a hírességek meztelen képeit posztoló Reddit-felhasználó

külföld
2014 szeptember 08., 17:56

A Reddit Johnsmcjohn nevű felhasználója indított a The Fappening nevű - már törölt - alredditet, aminek óriási szerepe volt abban, hogy elterjedjenek a hírességek iCloud-fiókjainak feltörésével lopott meztelen képek.

Johnsmcjohnról azóta írt a Washington Post is. Az újság nem fedte fel a valódi nevét, de sok lényeges információt közölt róla, például a korát, hogy milyen csoportok tagja az interneten vagy hogy néha nehézségei adódnak a számlái fizetésével.

photo_camera Kim Kardashian. Az ő képei is kiszivárogtak (AFP)

Na, a legironikusabb az egészben, hogy ez a Johnsmcjohn most azon sír, hogy a média megsérti az ő magánszféráját. Furcsa ezt egy olyan embertől hallani, aki alig több mint egy hete terjesztette Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Kate Upton és még több tucat nő meztelen fotóit, ami meg az ő magánszférájuk brutális megsértése volt. (TheVerge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.