Érpatak polgármestere nem izraeli zászlót taposott miszlikbe, hanem szabadkőműves jelképes fehér-kéket

POLITIKA
2014 szeptember 08., 13:55
comments 120

Helyreigazítást kért lapunktól Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere, mert „a valóságot teljesen meghamisítva és hamis színben feltüntetve” azt állítottuk, hogy a polgármester izraeli zászlót taposott miszklikbe. Arról a cikkről van szó, amiben beszámoltunk a külföldön is nagy sikert arató, akasztós performanszát követő ügyészségi nyomozásról.

A cikkben még jól írtuk, hogy a háborús bűnösnek nevezett Netanjahu izraeli kormányfő és Simon Perez izraeli elnök bábuinak jelképes felakasztása előtt a polgármester „egy papírból összeeszkábált, szabadkőműves jellel feldíszített izraeli zászló szaggatott szét a csizmájával”. Az ajánlóban viszont kétségtelenül nagyvonalúan rövidítettük mindezt izraeli zászlóra. Holott Izrael zászlajában Dávid-csillag van, nem körző és vonalzó, mint az érpataki barkácslobogóban. Bár az érpatakihoz hasonló szabadkőműves zászló sincs, nyilván ezt volt könnyű megoldani a kéznél lévő alapanyagokból. 

erpatakizaszlok

 

Orosz Mihály Zoltán leveléből az derül ki, hogy tőle aztán mi sem áll távolabb, mint az izraeli zászló meggyalázása.

„Ugyanis a probléma az Izrael államot uraló szabadkőműves réteggel van, és nem a zsidósággal, mint olyannal”

- írja Orosz, aki szerint a valóság ez:

„A valótlan állítással szemben az igazság az, hogy - jól láthatóan - egy szabadkőműves jelképet ábrázoló zászlót tapostam meg, amivel nem a zsidóság ellen, hanem a többek közt Izrael államot is irányító bűnöző szabadkőműves réteg vérlázító tevékenysége ellen szólaltam föl. A több ezer ártatlan palesztin lemészárlásának ténye nem engedi, hogy tovább hallgassunk a közel-keleti események hátterében működő folyamatokról és szándékokról, melyeknek megfelelően Izrael állam szabadkőműves utasításokat kiszolgálva tudatos népirtást folytat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.