Kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítványhoz

politika
2014 szeptember 08., 05:52
comments 441

Hétfő reggel, előzetes bejelentés nélkül jelent meg az NNI tucatnyi alkalmazottja a norvég civil pénzeket is kezelő alapítvány irodájában. A helyszínről kapott információk szerint ekkor még az Ökotárs munkatársai nem voltak benn, az irodát több más civil szervezettel közösen bérlik, így jobb híján a rendőrök az ott lévő egyéb alkalmazottakat igazoltatták.

Később befutottak az Ökotárs munkatársai is, de állítólag a rendőrök megtiltották, hogy az intézkedés ideje alatt bárki használja a telefonját. Szintén a helyszínről kapott hírek alapján ezzel az intézkedéssel párhuzamosan rendőrök jelentek meg az alapítvány könyvelőjénél is.

Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen ügyben szállt most ki az NNI, az Ökotárssal szemben egy sikkasztási feljelentésről tudni, amit egy belvárosi fideszes képviselő tett még augusztus elején.

UPDATE 12:05

"A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozóhatóság az eljárás keretében házkutatást hajt végre."

Ezt írta kérdésünkre a rendőrség. Meg azt is, hogy a nyomozás érdekére tekintettel más részletet nem kívánnak közölni.

Úgy tudjuk a rendőrség közben a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet) irodájába is kiszállt, ők is benne vannak a norvég pénzeket kezelő konzorciumban az Ökotárs mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.