Geszti Péter csalódott a baloldalban

politika
2014 szeptember 09., 07:24
comments 84

A Népszabadságnak nyilatkozott az ARC fesztiválról, meg persze arról, hogy miért pályázott az NKA-nál (azért, „mert manapság minden fillér számít”.

Aztán az interjúban egyszer csak kiderül, hogy hiába próbált politikai hasznot hozni a baloldalnak, az egyszerűen képtelen volt felnőni a feladathoz.

„Amikor a jobboldaltól kapok, azt a kockázatok és mellékhatások közül a mellékhatásokhoz sorolom. Az sem teljesen új, hogy a baloldal is kiiratkozott nálam a szolidaritásból, és úgy tapasztalom, sok mindent nem ért, nem csak velem kapcsolatban.

Már a Nemzeti Vágta szervezésének idején is nehezen tudtam elmagyarázni, hogy milyen politikai haszonnal járhat az a szimbolikus dimenzió, amit ez az esemény megjelenít. Például az, hogy – akárcsak a Magyarország-dal – nem hagyja a nemzeti érzést kisajátítani senkinek. Hogy születik egy olyan fesztivál, amelyik nem politikai erőtérben jeleníti meg a nemzeti tartalmakat, hanem a közös magyar kultúra nézőpontjából értelmezi azokat. Páran értették, de azóta is úgy látom, hogy a baloldal gyakran beszorul a kisszerű, gyakran tartalmatlan, vízió nélküli létbe, és ugyanúgy hajlamos belefulladni a saját előítéleteibe, mint ellenfelei.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.