Magyarországon nem sztriptízelnek az oltáron!

vallás
2014 szeptember 11., 20:48
comments 41

Magyarországon nincsen night clubnak átalakított templom címmel jelentetett meg helyreigazítást Győriványi Gábor szentszéki nagykövet és Tóth Tamás pápai káplán, a római Pápai Magyar Intézet rektora a Vatican Insider című, Vatikánnal foglalkozó olasz nyelvű hírportálon.

A helyreigazítás egy hétfői cikkre vonatkozik, ami a már nem templomként működő egykori templomépületek sorsával foglalkozott. A cikk Gianfranco Ravasi bíborosnak, a Kultúra Pápai Tanács elnökének egy korábbi kijelentéseire hivatkozva azt állította, hogy Magyarországon egy volt bazilika éjszakai szórakozóhellyé alakult át, ahol az oltáron éjszaka sztriptíz folyik.

„Magyarországon nincsen egy bazilika sem, amely night club lett, és aminek oltárán éjszakánként szriptíz folyik”

– írta levelében Győriványi Gábor és Tóth Tamás. Mint írták, ugyanez a téves hír már 2009-ben is megjelent a sajtóban, amely félreértelmezte Ravasi bíboros korábbi kijelentéseit, és ezt akkor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már cáfolta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.