Az új-zélandi kormány is kémkedett saját állampolgárai után

külföld
2014 szeptember 15., 10:47
comments 5

Edward Snowden újabb aktákat tett közzé hétfőn. Ezekben a német telekommunikációs cégek lehallgatása mellett arról is szó van, hogy Új-Zéland kormánya együttműködött az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával, Ausztráliával és Kanadával a lehallgatásokban.

Snowden korábban is beszélt az öt állam együttműködésével irányított Öt Szem-program létezéséről, az viszont új infó, hogy az új-zélandi kormány pont abban az időben indított nagyszabású programot állampolgárainak még intenzívebb megfigyelésére, amikor nyilvánosan épp nagy hévvel tagadták ezt.

John Key miniszterelnök néhány napja ismerte be, hogy az ország titkosszolgálata valóban végzett lehallgatásokat, de azt tagadta, hogy a kormánya tudott a titkosszolgálati akcióról. Snowden aktái viszont épp ezt bizonyítják. (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.