Hé, emberek: Simicska Lajos nem csak a magyar demokrácia védelmezője, de lojális barát is egyben!!!

politika
2014 szeptember 15., 16:20
comments 84

Az ATV forrásai szerint Simicska annyira jó fej, olyan hűséges barát, megértő szövetséges stb.. De közben nem is hallgat, ha a magyar demokrácia kerül veszélybe. Rólam ilyen jellemzést szerintem csak a saját édesanyám tudna adni.

„Egykor arra szövetkeztünk, hogy lebontsunk egy diktatúrát, és nem arra, hogy felépítsünk egy másikat.”

Állítólag ezt mondta Simicska Norvégalap Lajos, miután áprilisban a választási győzelem után Orbán Viktor miniszterelnök vázolta neki elképzeléseit.

Most a cikkből idézek.

"Nem arról van szó, hogy a miniszterelnök megelégelte egykori szobatársa és szövetségese akadálytalan erősödését, (...) hanem a nagyvállalkozó adta értésére a miniszterelnöknek, hogy nem ért egyet a szinte mindenre kiterjedő központosítással, a médiapolitikájával, a keleti nyitással, és az oroszokkal való üzleteléssel."

De a legjobb rész ezután jön.

"Simicska állítólag ekkor közölte, hogy nem tudja tovább támogatni Orbán politikáját, viszont – kettejük sok évtizedes barátságára tekintettel – nem konfrontálódik a miniszterelnökkel, hanem cégeit eladva „nyugdíjba vonul”."

Mert Louis tudja, mit jelent a lojalitás és a barátság.

"Orbán azonban nem szeretné nyugdíjban látni Simicskát – a miniszterelnök szintén hosszú időre visszanyúló barátságukra tekintettel arra biztatta az üzletembert, hogy ne vonuljon vissza. Simicska környezetében ezt a gesztust utólag úgy értékelik, hogy „Orbán számára világos volt, hogy Lajos veszélyesebb, ha cégeinek ügyei nem kötik le az idejét a nap 24 órájában."

Hát így történt. Vagy így. Mindenesetre a küzdelem elég izgalmas és szórakoztató.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.