Los Angeles elit iskoláiban arányaiban annyi gyereket oltanak be, mint Dél-Szudánban

Egészségügy
2014 szeptember 16., 20:09
comments 151

A Hollywood Reporter utánajárt, majd térképen ábrázolta, hogy a Los Angeles megyei iskolákban milyen magas vagy alacsony az oltási arány. Kiderült, hogy az elit környékeken (mint amilyen Santa Monica vagy Beverly Hills) alacsony az oltási arány, és sok a szamárköhögés.

Itt a szülők 60-70 százaléka tagadta meg az oltást egy PBE nevű, személyes hiten alapuló kivételre hivatkozva, bizonyítatlan szorongásokra alapozva (allergiától és asztmától az ekcémáig és a rohamokig). Ilyen alacsony arányban csak Csádban és Dél-Szudánban oltják be a gyerekeket, igaz, ott polgárháború dúl.

Nem hiába lett Alicia Silverstone az oltásellenes mozgalom egyik fő szószólója. Kizárólag az ilyen szaktekintélyeknek és mindenféle kamutanulmányoknak bedőlő hülyék miatt térhetnek vissza rég elfeledett, 19. századi betegségek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.