Putyin barátnője lett az egyik legnagyobb orosz médiaholding feje

Média
2014 szeptember 16., 18:08
comments 150

A 31 éves Alina Kabajeva, a ritmikus sportgimnasztika 2004-es olimpiai bajnoka lett az orosz Nemzeti Médiacsoport vezetője – közölte a médiaholding szóvivője, de azt mondta el, hogy az új főnök mikor kezd.

Kabajeva viszonyáról Vlagyimir Putyin orosz elnökkel 2008 óta írnak a lapok, de nagyon keveset tudni Putyin magánéletéről, és ezeket a híreket is mindig cáfolták. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy Putyin miatta vált el tavaly a feleségétől.

photo_camera Alina Kabajeva 2008-ban (Fotó: Giuseppe Cacace / AFP)

Kabajeva hat évig volt az Egységes Oroszországért párt képviselője, de tegnap bejelentette, lemond a posztjáról, és a cégcsoport igazgatósági elnökeként folytatja. Kabajeva korábban vezetett ugyan egy talkshow-t, de más, a médiában szerzett tapasztalatairól nem tudni.

A cégcsoportnak 25 százalékos tulajdonrésze van az orosz állami egyes tévécsatornában, és többségi tulajdonosa az Izvesztyija napilapnak és más médiumoknak. A Nemzeti Médiacsoportot a háttérből Putyin régi bizalmasa, Jurij Kovalcsuk irányítja. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.