Emberek, nézzük a dolgok jó oldalát: van 2553 kilométernyi jó minőségű utunk!

politika
2014 szeptember 17., 03:13
comments 75

2553 kilométer jó minőségű aszfaltozott út nem is olyan kevés. Ha nyílegyenesen mennénk, ennyi bőven elég lenne Jerevánig (2191 km), de még Bagdadba (2647 km) is majdnem eljutnánk.

Ha ehhez még hozzácsapjuk azt a 2009 kilométernyi magyarországi országos közutat, ami az Országos Közúti Adatbank felmérése szerint megfelelő burkolatú, már Bamako (4611 km) sem tűnik elérhetetlennek.

A rossz hír, hogy ez az együtt már 4562 kilométernyi közút is mindössze 14,7 százaléka az összes magyarországi országos közútnak.

És kevesebb, mint a negyede annak a 19926 kilométernek, amit a felmérésben katasztrofális állapotúnak minősítettek. Ami az összes magyarországi országos közút

64 százaléka.

Az adatokat szemléző Népszabadság szerint csupán a 31 ezer kilométeres országos közúthálózat állagromlásának megállításához ezermilliárd forintra volna szükség. (Via MTI. Azt, hogy a példákban szereplő városok milyen messze vannak Budapesttől, innen puskáztam.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.