Magyarországon tárolnák az Európába szánt gázt az oroszok

külföld
2014 szeptember 17., 04:51
comments 93

Orosz gáz magyarországi tározásáról egyeztetett Seszták Miklós az orosz energiaügyi miniszter helyettesével, Anatolij Janovszkival, értesült minisztériumi forrásokból a kormány kedvenc kutatóintézetének lapja, a Napi Gazdaság.

Úgy tudják, hogy Oroszország 500 millió köbméter gázt tárolna az államosított magyarországi tárolókban. Amiben bőven van hely, mert csak 44 százalékos a töltöttségük, és az elérhető 4,2 milliárd köbméternyi tárhelyből a kereskedőcégek csak 2,2 milliárd köbmétert kötöttek le.

A lap szerint ez az 500 millió köbméter gáz biztosíthatná, hogy a téli időszakban akkor se akadozzon az európai gázellátás, ha az Ukrán válság miatt amúgy akadozna.

A cikkből nem derül ki, hogy 500 millió köbméter gáz hogyan biztosíthatná ezt. Összehasonlításul:

Magyarország 2013-14 telén összesen 5,84 milliárd köbméter gázt fogyasztott,

vagyis az 500 millió köbméter még a magyar gázfogyasztás tizedét se fedezné. (Via Napi Gazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.