A GVH az elmúlt 5 évben az OTP-t és az Erstét bírságolta meg a legtöbb pénzzel

gazdaság
2014 szeptember 18., 16:45
comments 2

A gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal által, az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját két bank és három építőipari társaság vezeti. A bankok között az OTP áll az első helyen 4,44 milliárd forinttal, a második az Erste Bank Hungary 1,83 milliárd forint büntetéssel. A top 20-ban van még 6 bank.

A gazdasági verseny megsértéséért, az építőipari cégekre kiszabott bírságnál első a Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forinttal. Második a Mávépcell Mély-Magas és Vasútépítő Kft. 2,1 milliárd, míg harmadik a Colas Dunántúli Út- és Vasútépítő Zrt. 1,5 milliárd forint bírsággal.

Az első 20 legnagyobb bírsággal sújtott társaság között a nagybankok mellett ott van még a MÁV Zrt. 700 millió, a CEMEX Hungária Kft. 643 millió, az IBM Corporation Magyarország Kft., és az SAP Hungary Kft. is 620-620 millió forinttal.

A 250 millió forint fölötti bírsággal büntetett cégek között található még a Magyar Telekom, a Vodafone Magyarország Zrt. és a Duna-Dráva Cement Kft. is. (feketelista.hu via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.