Annyi kukorica még nem volt az EU-ban, mint amennyi most lesz

mezőgazdaság
2014 szeptember 18., 13:58
comments 15

Rekord kukoricatermésre lehet számítani az idén az Európai Unióban – közölte a francia Strategie Grains tanácsadó cég.

A szakértők által korábban vártnál 3,3 millió tonnával nagyobb, 71,3 millió tonnás termés ígérkezik, ami 11 százalékkal több a tavalyinál.

A rekord kukoricatermés annak köszönhető, hogy a termény szempontjából kulcsfontosságú országokban, Franciaországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon is átlagon felüli termés várható.

A jelentés szerint: „Kedvező időjárási körülmények voltak a vetés idején és a növény növekedési szakaszában sem volt szárazság. Mindez rendkívül kedvező hatással volt a kukoricatermés alakulására.”

A sok kukorica között biztos lesz nem kevés gaz is. (MTI)

kukorica

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.