Putyin állítólag azzal fenyegezőtt, hogy két nap alatt akár Bukarestet vagy Varsót is elfoglalhatnák

külföld
2014 szeptember 18., 08:53
comments 236

Ezt Petro Porosenko mondta el José Manuel Barrosónak, múlt heti, kijevi találkozójukkor. Az ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin egy megbeszélésükön fenyegetőzött ezzel.

Erről a megbeszélésről az Európai Bizottság külügyi szolgálata készített leiratot, és most ez szivárgott ki a Süddeutsche Zeitung honlapján.

photo_camera (VALERIY MELNIKOV / RIA NOVOSTI)

Még augusztus végén pattant ki botrány amiatt, hogy megjelent a sajtóban, Putyin Barrosóval folytatott telefonbeszélgetése során Kijev elfoglalásával fenyegetőzött. Akkor az orosz külügyminisztérium határozottan cáfolt, véleményük szerint az idézetet kontextusából kiragadva használták fel.

A mostani fenyegetés annyiban mindenképp erősebb, hogy Putyin NATO-tagországokat fenyegetett meg invázióval. A német lapban megjelent leirat szerint Varsó és Bukarest mellett az orosz elnök még Vilniust és Rigát hozta fel példaként, mint amit két nap alatt meg tudnának szállni. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.