Tényleg Szijjártó Péter lesz Magyarország külügyminisztere

POLITIKA
2014 szeptember 19., 11:03
comments 227

A tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolja külgazdasági és külügyminiszternek kinevezni Orbán Viktor miniszterelnök az államfőnek, közölte Havasi Bertalan, Orbán Viktor személyes mindenese pénteken.

Navracsics Tibor, a tárca eddigi vezetője, akit az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó uniós biztosnak jelöltek, pénteken értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktort arról, hogy lemond miniszteri megbízatásáról az október elsejei európai parlamenti meghallgatásra történő eredményes felkészülése miatt.

Orbán Viktor tájékoztatta a köztársasági elnököt arról is, hogy Szijjártó Péter lemondott államtitkári megbízatásáról. A megbízatás megszűnésének napját az ő esetében is jövő hétfőben indítványozza megállapítani.

Arról, hogy milyen új világ jött a külügyminisztériumban Szijjártóék érkezésével, tegnap írtunk hosszabbat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.