A NATO szerint az ukrajnai tűzszünet így csak humbug

külföld
2014 szeptember 20., 17:54
comments 34

Névlegesnek minősítette a Kelet-Ukrajnában szeptember elején az oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők között életbe lépett tűzszünetet Philip Breedlove tábornok, a NATO európai erőinek főparancsnoka szombaton Vilniusban.

A tábornok közölte, hogy az erőszakos összetűzések, beleértve az elmúlt napokban leadott tüzérségi lövések száma ugyanannyi, mint a fegyvernyugvás bevezetése előtti időszakban.

A NATO értesülései szerint továbbra is vannak orosz fegyveres egységek Ukrajna területén, számukról azonban Breedlove nem nyilatkozott. Szerinte azzal, hogy az oroszbarát szakadárok ellenőrizte ukrán-orosz határon keresztül lehetővé vált a fegyverek és katonák nem ellenőrzött mozgása, szinte lehetetlenné vált annak megállapítása, pontosan hány orosz fegyveres egység lépett Ukrajna területére. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.