Az öröm egy új fajtája - az Ultrahang Fesztivál a Hangoverben

zene
2014 szeptember 21., 06:00
comments 9

Bódultan induló hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunkban most egy különkiadás következik. Az eheti gyógyító mixet nem egy felkért előadó állította össze, hanem a jövő héten induló Ultrahang fesztivál fellépőinek dalaiból teremtődött.

Az Ultrahang sok éven át volt megbízhatóan az év legizgalmasabb zenei eseménye: rendre sehova se tagolható, szokatlan és nagyszerű előadók léptek fel Budapesten, miközben ezzel párhuzamosan a fesztivál teret adott a kísérletező hazai fellépőknek is. És bár az UH csapata számos koncertet és bulit hozott össze az elmúlt években is, fesztivál négy éven át nem volt. De ennek most vége!

444_hangOver_#67 - UH Fest by !!444!!! on Mixcloud

Ez a mix a fesztivál harminckilenc fellépője közül huszonháromtól hoz kedvcsináló darabokat, néhol csak töredékek, máskor teljes őrületek formájában. Vannak köztük ismert külföldi előadók és itthon is alig ismert magyar fiatalok. Gitáralapú hömpölygések és elektronikus elborulások. Meg minden, ami szép a zenében.

Arról, hogy kiket találni az idei fellépők között, itt írtunk mi is, de minden más információ az esemény Facebook-oldalán és honlapján megtalálható.

Az Ultrahang idei mottója, a "new kind of joy", a szervezők megfogalmazása szerint

arra a - sokak számára talán ismeretlen - örömre utal, amelyet a zaj, a dallam, a lüktetés varázslatos egyvelege, illetve a jól ismerttel való találkozás helyett a felfedezés öröme jelent.

Szeptember 28-a és október 5-e között lehet ezzel megismerkedni. Hajrá!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.