Fel akarták robbantani az Európai Bizottság épületét

Terrorizmus
2014 szeptember 22., 08:49
comments 53

A rendőrök fegyvereket és robbanószereket találtak egy brüsszeli lakásban, és a gyanú szerint fel akarták robbantani az Európai Bizottság épületét – írja a Het Laatste Nieuws flamad újság.

Mindkét gyanúsított török származású holland állampolgár. Az egyikük állítólag kapcsolatban áll a Shariah4Belgium radikális belga szalafista szervezettel. A párost, akik most állítólag Hágában vannak, augusztus elején tartóztatták le, amikor Törökországon keresztül visszatértek Szíriából.

Az Európai Bizottság szóvivője szerint az EB nem kapott semmilyen fenyegetést.

Belgiumból kb. 400 radikális mehetett Törökországon keresztül Szíriába harcolni (egy részük az IS oldalán), a negyedük már visszatért. A L’Echo belga lap azt írta, hogy a rendőrség megfigyeli a 90 embert, és egy névtelen forrás szerint úgy becsülik, hogy kilencből egy ember terrorakcióra készülhet. (EUObserver)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.