Több ezren tüntettek Kubatov Gábor ellen vasárnap

POLITIKA
2014 szeptember 22., 16:42
comments 168

Vasárnap délután zajlott az Újpest-Fradi, de az igazi műsor most nem a milliárdokból átépített stadionon belül zajlott, hanem a Fradi stadionja mellett. A stadion előtt ugyanis több ezer ferencvárosi szurkoló nézte a meccset kivetítőn, akik távolmaradásukkal tiltakoztak a fideszes Kubatov Gábor klubigazgató lépései ellen.

A stadion átépítésével párhuzamosan ugyanis szigorodtak a belépési szabályok, a szurkolóknak fényképes, névre szóló kártyát kell kiváltaniuk a belépéshez, a klub vezetése pedig meglehetősen komoly, vénaszkenneres technológiát is bevezetett, hogy ezzel állapíthassa meg a meccsre érkezők személyazonosságát. Ez azonban sok volt a személyiségi jogaikra érzékeny szurkolóknak, akik emiatt a szezon kezdete óta nem járnak meccsekre, vasárnap pedig a helyszínen tüntettek.

A meccset amúgy 2-1-re a hazai pályán játszó Újpest nyerte, a Ferencváros így nyolc forduló után már kilencpontos hátrányban van a Videoton mögött. Thomas Doll, a Ferencváros edzője is arról panaszkodott a meccs után, hogy hiányoztak a csapatnak a szurkolók.

A meccs után a Ferencváros szurkolói közül páran a Váci úton randalíroztak, a hvg.hu információi szerint hét embert vettek őrizetbe a rendőrök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.