Joss Whedon csinált nézhető filmet a Toy Storyból

a hetedik művészet
2014 szeptember 23., 13:54
comments 13

Én a Cabin in the Woods megnézése után lettem teljesen biztos abban, hogy Joss Whedon tényleg képtelen hibázni. Most még biztosabb lettem ebben, Whedon augusztusban megjelent életrajza szerint még a legjobb animációs filmet, a Toiy Storyt is neki köszönhetjük

A film forgatókönyve ugyanis eredetileg valami teljesen nézhetetlent eredményezett volna, a főhősökkel lehetetlen volt azonosulni, Woody és Buzz állandóan fúrták egymást, sőt Woody teljesen megkeseredett figura lett volna, aki folyamatosan cseszteti a többi játékot és az egyetlen célja Buzz elpusztítása.

A Pixarnál is látták, hogy ez így nem lesz jó, ezért megmutatták a forgatókönyvet az akkoriban épp a Buffyval foglalatoskodó Joss Whedonnak.

Ő is rögtön rájött, hogy ez így nem lesz jó, az alapötletet viszont, hogy a játékok élnek, veszekednek és titkolóznak a gazdáik előtt, aranybányának tartotta. Néhány hónap alatt rendbe is hozta a forgatókönyvet és megkaptuk azt, amit ma Toy Storyként ismerünk. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.