Zoltai megbocsát azoknak, akik támadják őt

POLITIKA
2014 szeptember 23., 06:07
comments 119

zoltai

Engedékeny hangú levelet küldött a Népszabadságnak Zoltai Gusztáv, akit szeptember elején neveztek ki Lázár János tanácsadójának. Zoltai több mint húsz évig volt a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója, korábban pedig munkásőr is volt.

Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen, mondta erről például Gulyás Gergely fideszes képviselő, de Zoltai kinevezése ellen mások is felszólaltak. Kommunista múltja, és egykori gazdasági ügyei miatt is.

Zoltai eleinte még arról beszélt, a támadások után perelni fog a "rágalmak" miatt, de úgy tűnik, meggondolta magát.

"Minden nemtelen támadónak megbocsátok, akik vádaskodtak és árulónak próbáltak beállítani"

- írja a Népszabadságnak küldött levélben, amiben magát  "csak egy hitét, vallását gyakorló jó zsidónak" nevezi.

Felsorolja, hogy ki mindenkinek bocsát meg: rabbiknak, újságíróknak, az őt árulónak tartó zsidóknak, és másoknak.

A közelgő zsidó újév alkalmából írt levelét így zárja:

"Egy valamit kell csak tisztába tenni még. Az új év az új korszakot is jelent. Minden szempontból. És ezt értse mindenki, ahogy akarja."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.