A Jobbik álláspontja hangyányit sem változott Kovács Béla ügyében

politika
2014 szeptember 24., 12:55
comments 218

Másfél napos hallgatás után reagált a párt az Index cikkére, amiben újabb jeleit mutatták fel annak, hogy Kovács Béla EP-képviselő gyanúsan sok módon köthető az orosz titkosszolgálatokhoz.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám szerda délután elmondta, hogy a Jobbik álláspontja egy hangyányit sem változott azzal kapcsolatban, amit korábban képviselt. A cikk főleg családi, magánéleti tragédiákat boncolgat, a lényegen semmit sem változtat, mondta még el Mirkóczki, aki azt kérte, hogy ha van a hatóságoknak vagy bárkinek írásos, képi, egyéb dokumentált bizonyítéka, akkor mutassa be és a Jobbik levonja a konzekvenciákat, de addig sajtócikkekre nem fog szankciókkal illetni senkit.

Szerinte a nemzetbiztonsági bizottság tagjai sem kaptak érdemi információt arról, Kovács Béla végzett-e olyan tevékenységet, amivel vádolják, kapott-e információkat, pénzt más országtól.

Az ellenzéki párt szóvivője szerint erősíti azt, hogy nincsenek bizonyítékok, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem küldte el az EP-nek a rendelkezésre álló iratokat, miközben korábban az ügyészség szorgalmazta a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Mirkóczki Ádám érdekesnek nevezte, hogy az EP-választás másnapjától mostanáig megszűnt Kovács Béla, majd most az önkormányzati választás kampányhajrájában megint van.

Kovács már kedden megvédte magát, igaz úgy, hogy az Index cikkének állításai közül nem nagyon cáfolt semmit.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.