Tizenöt évet kapott a hummeres gyilkos

bűnügy
2014 szeptember 25., 06:17
comments 44

A Szegedi Törvényszék első fokon tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte az osztrák sofőrt, aki még 2012 októberében gázolta halálra Apátfalván Kenéz Imre motoros rendőrt. A harminchat éves, 15 alkalommal büntetett Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek. Tíz évre eltiltották a közúti járművezetéstől, és tíz évre kitiltották Magyarországról.

photo_camera Elkezdődött a Hummer sofőrjének tárgyalása. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az gázoló korábban bocsánatot kért a családtól, és sajnálatát fejezte ki, szerinte pánikba eset és azért gázolta el a rendőrt. A férfinek felesége és kislánya is többször részt vett a szegedi tárgyalásokon.

Az ítélet szerint a férfi Hummerével ás három másik járművel konvojban a 43-as úton a Nagylak felől Makó irányába tartott. Később megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, amiből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, ők igyekeztek megállítani a Hummert. Ekkor az egyik motorost is megpróbálta leszorítani, ezután rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén - hogy megállásra bírja a férfit - motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elgázolta a járőrt. Kenéz olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gázoló még ekkor sem adta fel és a másik motorosra támadt késsel. Végül rálőttek és súlyos sérüléssel vitték kórházba. A védőügyvéd enyhítésért fellebbez, ezért az ítélet még nem jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.