100 ezer pedofil fotó lehetett a nuncius gépén

vallás
2014 szeptember 26., 15:00
comments 81

Kedden tartóztatták le Józef Wesolowski nunciust a Vatikánban. A pap számítógépén rengeteg pedofil fotót és videót találtak az ügyészek. A férfi valószínűleg egy gyermekpornóval foglalkozó nemzetközi hálózat egyik tagja, kapcsolatait most próbálják feltérképezni a lefoglalt számítógépeken talált emailek alapján. Wesolowski főnökét, Rogelio Ricardo Livieres Plano püspököt felmentette Ferenc pápa, mert valószínűleg tudott beosztottjai szexuális visszaéléseiről, de elhallgatta azokat. A püspök viszont nem hajlandó távozni, szerint csak ellenfelei próbálják besározni, és a pápának meg kellene hallgatnia az ő verzióját is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.