20 éve megmentette a vasútvonalat, most ledobták a vonatról egy tea miatt

közlekedés
2014 szeptember 27., 15:59
comments 52

Ennél britebb szombati tartalom nincs.

Daniel Confino volt az a pénzügyi szakértő, aki 20 évvel ezelőtt megmentette a Csalagút-projektet (Eurotunnel), ami egy 50,5 km hosszú vasúti alagút a La Manche csatorna alatt a Doveri-szorosnál (az angliai Folkestone-t köti össze a franciaországi Coquelles-lel). Az Eurostar vonatjai az alagúton keresztül Párizst és Brüsszelt kötik össze Londonnal.

Confinót ennek ellenére idén szeptemberben, amikor a kollégájával egy konferencia után Párizsból Londonba tartott, egy rendőr kísérte le az Eurostar egyik szerelvényéről, mert egy plusz teafiltert kért. Az 56 éves férfi ugyanis balhét csapott, miután két Duchy Organic teát még egy  filterrel akart erősebbé tenni, és ki akarták fizettetni vele a 2,20 fontos extra teát. Mivel nem fizetett, rendőrt hívtak rá.

photo_camera Minden idők legbritebb botrányhíre a Daily Mail címlapján

Confino szerint az eset a józan ész halálát és a verekedős fiúk hozzá nem értésének (angolul: bully-boy incompetence) győzelmét demonstrálta. A négygyerekes apuka azt mondta, lehet, hogy perelni fog. Confino – aki szerint a 2,20 fontos ár a kéréséért merő rosszindulat – bedobta a végső érvet is:

„A vonat séfje francia volt vagy talán belga. Mit értenek azok a teához?”

Miután ledobták a vonatról, és elmagyarázta a rendőrségnek, mi történt, kapott tőlük egy jegyet Londonba. Az Eurostar elnézést kért a durva bánásmódért, de hozzátette: a dolgozói megfélemlítve érezték magukat, amikor Confino felháborodott a teafilter miatt. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.