32 eltűntet keresnek a váratlanul kitört tűzhányón Japánban

külföld
2014 szeptember 28., 03:56
comments 15

Egy nő meghalt, hetvenen megsérültek Japánban, amikor minden előjel nélkül kitört az Ontake vulkán. Harminc sérültet súlyos állapotban szállítottak kórházba.

UPDATE 8:55: Már harmincnál is több halottja van a kitörésnek. A hatóságok a hír publikálásakor még 32 eltűntet kerestek, akiket azóta holtan találtak a hegy oldalában.

Az Ontake vulkán utolsó nagyobb kitörése 1979-ben volt, akkor 200 ezer tonna hamut lövelt magából. 1991-ben volt még egy jelentéktelenebb kitörése, azóta nyugodt volt.

photo_camera Mentőalakulatok az Ontake oldalában, a menedékház közelében.
AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT

Most sem utalt semmi kitörésre, ezért is volt több száz turista a 3067 méter magas, Tokiótól mintegy 200 kilométerre levő tűzhányón. A turisták közül legalább 32-en eltűntek, őket nagy erőkkel keresik. Mentőcsapatok próbálják lehozni azt a 40 hegymászót is, akik a rossz látási viszonyok miatt nem tudtak leereszkedni az aktív vulkánról, és egy menedékházban éjszakáztak. (MTI. Címlapkép: AFP PHOTO / MINISTRY OF LAND, INFRASTRUCTURE AND TRANSPORT CHUBU REGIONAL DEVELOPMENT BUREAU via JIJI PRESS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.