A világ legtitkosabb Starbucksában nem írják rá a neved a papírpohárra

külföld
2014 szeptember 30., 08:17
comments 82

A Starbucksok egyik legiritálóbb sajátossága, amikor a kávé rendelése után megkérdezik a neved, hogy aztán olvashatatlanul ráfirkálják a papírpohárra. De van egy Starbucks a világban, ahol ez nem megy.

photo_camera „Virginia”

„Felőlem akár Kanifaszi Gusztinak is hívhatnák magukat, de ezeket az embereket, tudod, a titkosügynököket még ez is felidegesítette” - mondja az üzletvezető, aki maga is azt kérte, hogy a nevét hallgassák el. A Starbucks, amit igazgat, Langley-ben, a CIA központjában van.

Itt nem használnak neveket, és mert nem használnak neveket, törzsvendégkártya sincs. A CIA attól tart, hogy az adatok kikerülhetnének a hirdetőkhöz, akiktől aztán bárki megszerezhetné, hogy aztán

érdekes következtetéseket vonjon le.

A bolt amúgy jól megy, ami nem is csoda. A CIA-ban dolgozók ideális célcsoportja egy cégnek, ami legális serkentőszerek terítésével foglalkozik. Egyes hírek szerint a belső szlengben csak Lopakodó Starbucksnak nevezett, a blokkon látható felirat alapján viszont kriptikusan csak „1-es számú üzletnek” hívott Starbucks a világ legjobban teljesítő kávézója.

Csúcsidőben hosszú sorokban kígyóznak itt a hét hét napjában, a nap 24 órájában dolgozó titkosügynökök. Ahol olyan baristák szolgálják ki őket, akiknek a neve szintén titok, és akik barátaiknak is legfeljebb annyit mondhatnak, hogy

egy szövetségi kormányzati épületben dolgoznak.

Egyikük azt mesélte, hogy ő csak egy kormányzati étkeztetőhöz jelentkezett, és csak akkor jött rá, hogy hova helyezték, amikor első munkanapján a munkába menet bepötyögte a címet a GPS-be.

A gép nem találta a megadott címet.

(Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.