Négy évet kapott a pingponggyilkos

bűnügy
2014 október 01., 14:45
comments 19

Első fokon, nem jogerősen kapott ennyit a Budapest Környéki Törvényszék az a férfi, aki 2012 novemberében Budaörsön leszúrta Marschalek Ákost, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökét, majd feladta magát.

A bíróság határozata szerint a férfi erős felindulásban szúrta le a munkaadóját. Míg emberölésért 5 és 15 év közötti büntetés szabható ki, a minősített emberölés büntetési tétele pedig életfogytig is terjedhet, az erős felindulásban elkövetett emberölésért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés járhat. A vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

Ez történt

A vádirat szerint a két férfi 2002-től együtt dolgozott, baráti, bizalmi kapcsolatban álltak egymással. A bűncselekmény idején a 43 éves vádlott barátja kérésére tulajdonosa és ügyvezetője lett több kft.-nek is, de a cégeket ténylegesen a későbbi áldozat irányította, és a bankszámlák felett is ő rendelkezett. Ígérete szerint a vádlott a remélt haszonból részesedésre számíthatott. Az volt a feladata, hogy főnökét megbeszélésekre, találkozókra vigye kocsival, és a cégek működésével kapcsolatos iratokat írjon alá. Ezért egy ideig havi 100 ezer forintot kapott a bankszámlájára munkabérként, további 100 ezret pedig zsebbe, és esetenként kisebb összegeket költségeinek fedezésére.

A sértett több kft. tulajdonosa és ügyvezetője volt, és az egyik cége 2009-ben 144 millió forint erejéig hitelkeret-szerződést kötött egy bankkal. Mivel a bank jelzálogjogot kötött ki, a sértett megkérte a vádlottat, hogy dunavarsányi ingatlanját adja fedezetként. Ő vonakodva, némi fenyegetés hatására beleegyezett.

A két férfi kapcsolatában 2011-ben törés következett be, a sértett többször kifogásolta a vádlott munkavégzését, gyakran megalázóan beszélt vele az alkalmazottak előtt is. A férfi ezeket a problémákat igyekezett magában elfojtani, de egyre nőtt benne a feszültség. Amikor a hitelező bank egy nagyobb összegű elmaradt fizetés miatt jelezte részbeni igényét a házára, attól tartott, hogy a feleségével és négy gyerekével együtt utcára kerül.

A vádlott 2012. november 12-én reggel a cég budaörsi telephelyének udvarán már sokadszor kérdezte meg a főnökét, mit tudott intézni a banknál, mire a sértett durván visszaszólt, azt mondta: „mész a családoddal az utcára”. Ezután megkérte beosztottját, hogy vegye ki a bélyegzőt a kocsiból. Az autó egyik tárolórekeszében a férfi kezébe akadt egy kés, és nagy erővel mellkason szúrta vele a főnökét. Ő még megpróbált telefonálni, de a garázs előtt elesett, és perceken belül meghalt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.