Jaj, lehet hogy az Apple okosórájában lévő akkumulátor hamar lemerülős lesz?!?!

tech
2014 október 02., 14:15
comments 77

Csak 2015-ben érkezik az Apple okosórája, de már most azt találgatja a fél internet, hogy hogyan működik majd. A Quartz most arról írt cikket, hogy milyen akkumulátor lehet majd benne.

Az órának ugyanis épp az lehet az egyik legnagyobb gyengéje, hogy még egy 16 órás etapot is csak nehezen bír ki töltés nélkül. A szakértők szerint az órában lítiumionos akkumulátor lesz majd. A technológiát ugyan jelentősen továbbfejlesztette és javította az Apple néhány eszközénél, egy órában viszont annyira kis hely van az akkumulátornak, hogy a lítiumion-technológiával egyszerűen

nem fér bele akkora,

ami akár egy napig is képes maximális teljesítményen üzemeltetni.

A megoldás valószínűleg egy szoftver lesz, ami az energia beosztásáért felel majd. Ez viszont azt jelenti, hogy az óra nem lehet majd egész napos készenlétben, nem lehet rajta keresztül mindig és azonnal kommunikálni a Sirivel, üzeneteket olvasni, nézni a GPS-pozíciót, meg más ilyen hiperfontos dolgokat csinálni. (Qz)

(Címlapi kép innen.)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.