Te, mennyi az idő? Azt nem tudom, de az életemből még 35 év, 5 hónap, 17 nap, 10 óra és 6 másodperc van hátra!

TECH
2014 október 03., 07:21
comments 62

Ki ne szeretné, ha egy eszköz a nap minden másodpercében emlékeztetné a közelgő végre? Ha maga se vágyik másra, már nem kell sokáig várnia:

egy svéd feltaláló elkészítette a Tikkert, a halálórát.

Az eszköz a viselő életmódjából próbálja kikövetkeztetni várható élethosszát, majd készségesen visszaszámol a halál várható időpontjáig.

Képzelje el, hogy reggel késve ébred. Kapkodva felhúzza a zokniját, aztán rápillant az órára.

Nyugi, még van jó 35 évem.

Merthogy így is fel lehet fogni az üzenetet. Legalábbis a feltaláló, Fredrik Colting ebben reménykedik. Ő épp ezért nem is halálórának, hanem

boldogságórának

hívja termékét.

Az óra amúgy úgy működik, hogy a viselője betáplálja életviteli szokásait - hogy dohányzik-e, netán iszik, van-e rákos vagy cukorbeteg a családjában, mennyi testmozgást végez, stb -, az óra pedig kiszámolja, hogy ez alapján meddig élhet.

Colting közösségi finanszírozásból valósította meg a terméket. Eredetileg 25 ezer dollárt akart összegyűjteni, de ennek közel négyszerese, 98665 dollár jött össze. Az órát már meg is lehet venni, ötven fontba, vagyis kb húszezer forintba kerül. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.