10 kiló pamutot kérnék. Kösz!

hirdetés
2014 október 08., 05:04
comments 8
ad
  • Önkénteseket toboroznátok, de nem tudjátok honnan?
  • Lenne néhány jó ötletetek számukra? De kéne az eszközökhöz pénz?
  • Nehéz ügy, de tulajdonképpen van megoldás. A MOL még pénzt is adna hozzá.
  • Kösz, hogy szóltam? Ugyan hagyd már.

Szeretnétek diákokat fogadni a közösségi szolgálaton belül, mert végre jó lenne, ha valakik olvasnának az intézetetekben lévő gyerekeknek, de nincs elég könyv? Lehetne menni hozzátok az öregek otthonába sakkozni, meg kötni az idősekkel, de nincs elég sakktábla, pamut, meg kötőtű? Lehetne elvinni a kutyákat sétálni a menhelyről, de nincs 20 pórázotok meg ugyanennyi szájkosaratok?  Jó lenne, ha jönnének a srácok segíteni árvízkor, vagy amikor bozóttűz van? A főnök azt mondta, hogy nincs elég ásó? Van megoldás.

A válaszom: Kösz!

pr_KOSZ_1001

Mi adunk pénzt az intézetednek (nonprofit, egyházi, mint lehetséges fogadószervezet) mesekönyvekre, kötőtűre, pamutra, sakktáblára, a 20 pórázra és ugyanennyi szájkosárra, ásóra, lapátra, festékre. Az eszközökön kívül adunk pénzt arra, hogy elmenjetek egyet együtt kirándulni.  Álljuk minden olyan kisebb költségeteket, amivel segíteni tudjuk, hogy könnyebben fogadjátok azokat a diákokat, akik szívesen mennének hozzátok közösségi szolgálatra.

Lehetőségetek van pályázni kis- és nagyprojektre, de egy pályázó szervezet egyszerre egy nagyprojektet vagy maximum 3 kisprojektet nyújthat be. A kisprojektben maximum 5 fő részvételével, a nagyprojektnél 10-30 fő (kb. egy osztály) részvételével, ahol a diákok egyidejűleg és közösen látják el a feladatokat a közösségi szolgálat keretében

A kategóriák továbbra is adottak (egészségügy; szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi; környezet- és természetvédelmi, katasztrófavédelmi; óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók, idős emberek sport- és szabadidős tevékenysége), de ezenfelül mi nem mondjuk meg, hogy mit vegyetek a pénzen, nem kötjük meg a kezeteket, pusztán kicsit segítünk nektek, hogy jó válaszokat adjatok egy érdekes kihívásra. Ti szabjátok az irányt, mi csak a támogatást adjuk.

Jól hangzik, nem?

Szóval, ha nem tudod, hogy honnan toboroznál önkénteseket, ha már hallottál a közösségi szolgálatról, vagy ha nem, akkor most itt a lehetőség, hogy utánpótlás után nézzetek. És ehhez még pénzt is ad nektek egy alapítvány.

Egy jó sztori, amiből végre mindenki profitálhat.

Én sietnék, utánanéznék, kérdeznék, klikkelnék, jelentkeznék. Egy kis segítség ezen a linken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.