Öldöklő küzdelem a második helyért

Budapest
2014 október 10., 18:15
comments 98
photo_camera Budapest, 2014. október 10. Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) baloldal által támogatott főpolgármester-jelöltje, Csárdi Antal, a Lehet Más a Politika (LMP), Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt, Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje (b-j) az önkormányzati választás előtti vitán az ATV stúdiójában, Budapesten 2014. MTI Fotó: Beliczay László

Az ATV stúdiójában vitatkozott egymással egy kivételével az összes főpolgármester-jelölt. Természetesen Tarlós István maradt távol. Ez az egész annyira nem érdekel engem, hogy szerkesztés és változtatás nélkül bemásolom az MTI híreit az eseményről.

Bokros Lajos a "fideszes hazugságkommandó" állításának nevezte, hogy ingatlanadót vezetne be.

A Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje az ellenzéki indulók péntek esti vitájában, az ATV-ben kijelentette: adót csak az Országgyűlés vethet ki, ő azt kezdeményezné, hogy azok fizessenek adót, akik nem adják bérbe üresen álló lakásaikat. A jelölt konzervatív, szabadelvű, nemzeti elkötelezettségű és európai ihletettségű politikusnak nevezte magát hangsúlyozva: az Együtt mellett a DK és a budapesti szocialisták is őt támogatják. Elmondta: teljes nyilvánosságot biztosítana a közbeszerzéseknek és megőrizné Budapest vagyonát. A közbiztonság kérdéséről szólva kijelentette: a rendőrség "a politika szolgálóleányává süllyedt", amelyen szerinte nem segíthet a főpolgármester, csak azt, ha 2leváltjuk a Fidesz diktatúráját".

Staudt: a Jobbik markánsabb hangot képviselne a fővárosban

Az elégedetlen, elszámoltatást hiányoló választók támogatását kérte Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje az ellenzéki pártok péntek esti vitáján az ATV-ben. A politikus kijelentette: a neoliberális gazdasági elvek megbuktak, ahogy a "politikusbankárok" is, a fővárosnak nem "pénzemberekre", hanem több pénzre van szüksége. Staudt Gábor szerint a jelenlegi jobbikos polgármesterek megmutatták, hogy el tudják érni a fellendülést, javítani a közbiztonságot és tudnak munkahelyeket teremteni. Hozzátette: aki egy markánsabb hangot szeretne, az szavazzon pártjára.

Csárdi: a város irányítása arról szóljon, amit az emberek akarnak

Gazdaságosan működő, fenntartható fővárost hozna létre az LMP főpolgármester-jelöltje, aki a fejlesztésekről társadalmi vita után döntene. Csárdi Antal péntek este, az ellenzéki indulók vitájában, az ATV-ben azt mondta: a főváros irányításának arról kell szólnia, amit az emberek akarnak. A jelölt érdekeltté tenné a lakástulajdonosokat az ingatlanjaik bérbe adásában, a főváros hosszú távú működtetését pedig stabil megállapodásokkal érné el, nem folyamatos alkudozással - mondta. Csádri Antal önkormányzati rendőrséget is létrehozna, a budapesti tömegközlekedés finanszírozását pedig egyenlő arányban osztaná el a főváros, az állam és a jegyet vásárlók között. Kijelentette: támogatja a dugódíjat, mert az a levegő minőségének javulását eredményezné.

Bodnár: a Liberálisok büszkén vállalható alternatívát jelentenek

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint pártja büszkén vállalható alternatívát jelent a választóknak. Bodnár Zoltán az ellenzéki indulók péntek esti jelölti vitáján, az ATV-ben többször kritizálta "Orbán Viktor rendszerét", amelynek megváltoztatására szavai szerint sem az ingatlanadó, sem a plázastop, sem a Budapest Őrség nem hozza el a gyógyírt. Álláspontja szerint a kormányfő nem Gyurcsány Ferenctől, Bokros Lajostól, a Jobbiktól vagy az LMP-től fél, hanem a szabadságszerető emberektől. A Magyar Liberális Párt jelöltje hozzátette, hogy a liberális választók mellett a cserbenhagyott baloldaliakat is képviselni szeretné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.