Aki két és fél hónap alatt megverte a 20 éve irányító fideszes polgármestert

POLITIKA
2014 október 12., 20:34
comments 105

20 évig volt polgármester Siófokon a fideszes Balázs Árpád. 2010-ben a Fidesz jelöltje 66 százalékos eredménnyel hozta a települést, több mint 3-szor annyi szavazatot kapott akkor, mint a második helyen végző MSZP-s induló. Most kb. ugyanennyire verte meg őt a város volt rendőrkapitánya, aki függetlenként indult ellene.

Lengyel Róbert 20 évig dolgozott a rendőrségnél, a paksi Neutron kommandó kitüntetett vezetője volt. Több, mint 5 évig vezette a siófoki kapitányságot, ahonnan 2012-ben távozott. Akkor nem volt egyértelmű, hogy magától ment, vagy elküldték, ahogy az sem, hogy pontosan miért hagyta abba.

A sonline adott interjújában arról beszélt, hogy belefáradt a napi csatározásokba a testületen belül. Meg arról is, hogy sokat támadták azután, hogy egy kardokkal felszerelkezett 150 fős csoport, az enyingi-banda felvonult Siófok közepén a Petőfi sétányon, a rendőrség pedig nem lépett közbe.

Aztán 2012-es távozása után sokáig nem lehetett hallani róla. Csak idén augusztus elején jelentette be, hogy indul a település vezetéséért független jelöltként.

A helyi Fidesz és a KDNP láthatóan elég komolyan vette Lengyel indulását, és azonnal sajtótájékoztatón mentek a volt rendőrkapitánynak.

Többek közt arra utalgattak, hogy Lengyel eltitkolta korábbi fegyelmijét, és hogy a városban kiugróan magas volt a bűnözési ráta, és a fel nem derített bűncselekmények száma, amikor ő vezette a rendőrséget. Elég nagy változás azután, hogy távozásakor még az egész városi képviselőtestület megtapsolta.

"A jelenlegi polgármester dr. Balázs Árpád érdeme, hogy a város fejlődik, az itt lakó emberek szeretik, és vidékiek is örömmel költöznek ide. A város jó vezetés alatt működik, és nem látom értelmét annak, hogy a jelenlegi polgármester személye változzon."

Ezt Démuth Pál, a helyi KDNP vezetője mondta egy nappal azután, hogy Lengyel bejelentette, hogy indul.

Úgy tűnik, hogy ez nem nagyon hatotta meg a siófokiakat, akik 5982 szavazattal (62 százalék) Lengyelt választották. Balázs Árpád 3374 szavazatot (35 százalék) kapott, és 20 év után távozik. A képviselőtestületben marad a kormánypárti többség, 11 tagból 7 fideszes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.