Viszlát hipochondria: öndiagnosztika helyett szakorvosokat ajánl a Google

TECH
2014 október 13., 12:17
comments 43

aranyer

Ismerik azt a jelenséget, hogy napok óta köhögnek, rákeresnek a tünetekre az interneten és a harmadik cikk után biztosak benne, hogy legjobb esetben is heteik lehetnek hátra, mert valamilyen egzotikus és mindenképpen halálos betegségben szenvednek? A Google is ismeri. Mivel ebből önmagában még nehezen tudtak pénzt csinálni, így egy új szolgáltatást tesztelnek, egyelőre Amerikában.

photo_camera Forrás: Reddit

A Redditre posztolt kép alapján megpróbálják összekötni a keresletet a hasznos kínálattal. Amennyiben a keresőmotor szerint az egészségünkkel kapcsolatban kutakodunk, akkor lehetőségünk lesz videócseten szakorvoshoz fordulni. A Gizmodo kérdésére a Google szóvivője megerősítette az új szolgáltatást:

„a célunk az, hogy a leghasznosabb információhoz jussanak hozzá az emberek.”

A termék a Google Helpouts csomag része lesz, ahol különféle profik videócseten segítenek a hozzájuk fordulóknak, bonyolultabb dolgokért megegyezés szerinti összegért. Egyelőre a Google átvállalja a költségeket, de persze ez a beetetés része.

Már léteznek persze hasonló cégek, a Spruce például 40 dollárt számláz konzultációnként. Ez még mindig elhanyagolható összeg Amerikában, ahol sokszor egy személyes konzultáció több száz dollárba is kerülhet egy orvosi rendelőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.