150 ezer dollárért bárki viheti az ebola.com domaint

INTERNET
2014 október 15., 08:01
comments 5

Jon Schultz vállalkozó végre megütné a főnyereményt. A férfi ideje már próbálkozik azzal, hogy megvásárolja betegségek és járványok nevéből képződő .com-os domaint, és utána megpróbálja azt pénzzé tenni. Övé a H1N1.com, a birdflu.com, a marburg.com és így tovább. És persze az övé az ebola.com, amit 2008-ban vásárolt, 13500 dollárért.

Most pedig tizenegyszeres áron, 150 ezer dollárért adná el. Szerinte az ár teljesen érthető, hiszen a szájton jelenleg is napi ötezer látogató van, anélkül hogy bármiféle tartalom vagy odairányítás működne, egyszerűen aki rákeres az ebolára, és nem túl képzett internetügyileg, az könnyen oda lyukad ki. Naponta kap amúgy érdeklődő levelet, hogy mennyiért lehetne megvenni a domaint.

Schulz igazi művésze a domainspekulációnak, betegségek mellett ő a tulajdonosa a terror.com és a fukushima.com címeknek is. Ráadásul nagyban játszik, sejti például, hogy a madárinfluenzáról elnevezett cím egyszer még sokkal többet fog érni, ezért azt egyelőre nem is adja el. Mivel ha kitör egy nagyobb madárinfluenza-járvány, az sokkal pusztítóbb lehet, mint amire az ebola képes, és így ez felveri majd a domain árát is.

Hogy ne tűnjön annyira szőrősszívűnek, az értékesítésig a honlapon néhány alapvető fontos információ érhető el a járványról, hogy ha valaki bénán keresgél, azért találjon információkat.

Schulz mindenesetre sietne az értékesítéssel, mivel előfordulhat, hogy hamarosan javulás történik az Ebola-járvánnyal kapcsolatban, ez pedig rendesen leverné a domain értékét. (via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.