Libériának 84841 hullazsákra lenne szüksége

Egészségügy
2014 október 16., 15:05
comments 27

A libériai kormány, melynek egyik tagja nemrég már az ország létét is veszélyben érezte a terjedő Ebola-járvány miatt, közzétette, milyen egészségügyi felszerelésekre van még szükségük. A helyzet nem tűnik túl jónak, mert a kormány becslése szerint többek között 84841 hullazsákra is szükségük lenne. Jelenleg 4901 zsák van a birtokukban.

Az országnak ezen kívül több mint kétmillió doboznyi gumikesztyűre, félmillió szemvédőre, és több tízezer párnyi gumicsizmára is szüksége lenne.

Arról hogy miből mennyi van és mennyire lenne szükség, a kormány jelentéséből lehet képet kapni:

liberia

A három, borzasztó humanitárius katasztrófába sodródott nyugat-afrikai ország közül is Libériát sújtja leginkább a járvány. Eddig 4076 esetet diagnosztizáltak, és 2316 halálesetről tudni. Azaz a mostani járvány áldozatainak több mint a fele innen származott.

Arról, hogy milyen állapotok fogadták a járványt, korábban közöltünk egy már fotósorozatot. (via Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.