Újít a Dreher, itt a Tanksör

hirdetés
2014 október 17., 08:00
comments 62
ad

Nem sok jobb dolog van annál, mint a napi robot után beülni valahova egy jó pofa sörre. Pláne, ha az a sör finom. Ha pedig még különleges, ritkaságszámba menő sörről van szó, ami már-már kulturális élményt is ad, az aztán igazán hab a sörön.

A Dreher bemutatóján a Stex házban az elsők között kóstolhattuk meg a patinás sörgyár innovációját, a Tanksört. Ez a pasztörizálatlan sör a gyárban az élesztőről lefejtve közvetlenül öthektós tartályokba kerül, majd végig hűtve szállítják ki a pultok mögé, ahol legfeljebb egy hétig töltögetheti a korsókba a csapos. A tartályok nagyon feldobják a hely látványát – mennyivel jobban néz már ki a csillogó rozsdamentes tank, mint mondjuk egy halom üres üveges plasztikrekesz!

photo_camera Mindig látható, mikor került a kocsmába a Tanksör

A hűtőlánc hét Celsius fokos, vagyis a tanksörös korsó falán garantált a szemet gyönyörködtető páralecsapódás minden csapolás után. Ha egy hét alatt nem fogy el az összes, a Dreher visszaviszi a maradékot és hozza az újabb, friss adagot. De miért ne fogyna el? A Stexben 600 forint egy korsóval, míg 580 a klasszikus csapolt Dreher.

A Tanksör az első érzékszervi próba (mennyivel jobban hangzik ez, mint az ivászat!) után a Dreher Classichoz hasonló, se jóval karakteresebb, ízesebb sörnek bizonyult. Habja gyönyörűen tartós, bubi is van bőven, szóval elég jól sikerült nedű. A korsó felett elmerenghettünk azon, hogy mennyi meló és emberi munka van ebben a gyöngyöző italban, ami ma reggel került a gyárban a tartályba, a nap folyamán pakolták, szállították, kötötték be szorgos kezek a pult mögé, hogy este már élvezhesse a nagyérdemű.

photo_camera Dől a lé a Stexben

A Dreher mindjárt két tartályt, egy köbmétert hozott a bemutatóra. Itt volt a Dreher vezetősége, a cég számos nagy partnere, néhány sajtós, meg 50 szerencsés sörfan, akik az interneten nyerték a belépőt a rendezvényre. A hivatalos leleplezésre és kóstolóra nem kellett sokat várni, elég pörgősre sikerültek a beszédek, és jöhetett a minőségellenőrzés (ami milyen jól hangzik!).

Nem csak a Stexben végeztük áldozatos munkánkat, az anyaggyűjtést ehhez a cikkhez, az Akácfa sörözőbe is átrándultunk. Itt ugyanis Arany Ászok Tanksör néven kapható az új, friss csapolt sör. Szintén kiváló, ráadásul csak 330 forint egy korsó – az egyetemista vevőkör nagy örömére.

A Drehernél remélik, bejön mindenkinek az újítás. Egy cseh férfi évente két és félszer annyi sört iszik, mint egy magyar – ott ráadásul régóta ismerik a tanksört. Mi mindenesetre úgy sejtjük, hogy sokan rámennek majd; megkóstolni mindenképp érdemes.

Kaptunk még árnyjáték-előadást, egy gyors kis Odett-koncertet, meg Tanksört bőséggel. Jó ez a Tanksör, nincs mese. És talán a Dreher márkanév alatt kicsit teltebb, ízesebb. Megkóstoltunk még egy pohárral, a megalapozottabb döntéshozatal végett. Ezen az este egy kötetlen buli felé kanyarodott, így a mi feladatunk véget ért. Legurítottunk egy utolsó pohárral (az útra), s fiatalosan, céltudatosan, csaknem teljesen koordinált mozgással a metró felé vettük az irányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.