Feltekert a világ legmagasabb vulkánjára egy német extrém kerékpáros

sport
2014 október 18., 14:49
comments 47
  • Színes-emberi teljesítmény-Chile-Németország

Feltekert a világ legmagasabb aktív vulkánjára Chilében egy német extrém kerékpáros, aki 37 óra alatt érte el a 6900 méteres Ojos del Salado csúcsát.

Csapatának szombati tájékoztatása szerint Guido Kunze 6300 méter szintkülönbséget küzdött le és 342 kilométert tekert. Különleges kerékpárjával magasabbra jutott, mint biciklivel eddig bárki más, így szeretné, ha teljesítményét felvennék a Guinness-rekordok sorába.

A 48 éves sportember jól bírta a megterhelést.

Az Ojos del Salado Dél-Amerika második legmagasabb hegye. Guido Kunze hetekig készült a rekordkísérletre. Előbb országúton, majd 5750 méterig kavicsos úton haladt fölfelé, onnantól viszont nem vezetett tovább út, így

a kerékpárosnak még nehezebbé vált a dolga.

Guido Kunze nevéhez már több rekordkísérlet fűződik, 2013-ban például mintegy 600 kilométert tekert a kínai nagy falon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.