Kissé érthetetlen, hogyan lett több szavazata a fideszesnek Győrben, akit vasárnap még legyőzött a független jelölt

Tbg
POLITIKA
2014 október 18., 07:59
comments 146

A vasárnapi önkormányzati választások legérdekesebb eredménye a győri 4-es körzetben született, ahol a fideszes jelöltre, Morvay Lászlóra egyetlen szavazatot vert rá független ellenfele, Bárány István.

A képviselőtestületi jelöltségért a két esélyes mellett a DK, az MSZP-Együtt és a Jobbik indított jelöltet.

photo_camera Az állás vasárnap (Valasztas.hu)

Bárány István tehát a vasárnapi szavazatszámlálás után 1196 szavazatot kapott, fideszes ellenfele 1195-öt.

Az eredményt azonban Morvayék megtámadták, és újra összeszámolták a 4-eshez tartozó szavazókörökben  leadott szavazatokat, és az eredmény megváltozott: Morvay megőrizte 1195 szavazatát, Bárány ugyanakkor veszített 3-at, 1192-t számoltak össze neki.

A dolog furcsasága, ahogy arról a Kisalföld is beszámolt, hogy mind Báránynál, mind Morvaynál találtak érvénytelen szavazatot (pl. hiányzott a pecsét, nem egy, hanem több iksz volt a lapon), de Morvaynál olyan, 3 szavazat is előkerült, amit korábban nem számoltak össze.

Így aztán most Morvay a győztes, de Bárány még fellebezhet. És valószínűleg fog is, ugyanis nemcsak én, nemcsak a Kisaföld újságírója, de maga Bárány sem érti, hogy matekozták ki az új végeredményt, mint a lapnak mondta:

„Tudtommal azért ült össze ma a bizottság, hogy a három pluszszavazathoz megtalálja a három szavazót is. Ebből egyet talált meg, majd más jogszabályra hivatkozva mindenkit büntetett egy levonással. Ez alapból feljogosít arra, hogy bírósághoz forduljak. De a számolást sem értem, miként jöttek ki a szavazatok. Várom az írásos indoklást is."

A szavazatokat négyszer számolták össze abban a szavazókörben, ahol most három érvénytelent találtak Bárány neve mellett.

A városi közgyűlésben a jelenlegi állás szerint a Fidesznek 16, a DK-nak és a Jobbiknak 2, az MSZP-Együttnek pedig 3 képviselője lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.