Fidel Castro szívesen segítene az USA-nak az ebola megfékezésében

Egészségügy
2014 október 19., 16:50
comments 28

A 88 éves, hatalmából már visszavonult kommunista diktátor azt üzente, hogy országa készen áll arra, hogy az Egyesült Államokkal közösen harcoljanak az ebola ellen. Az együttműködésük ráadásul szerinte a világbékét szolgálná.

Az orvosi egyetemekkel meglehetősen jól ellátott ország amúgy valóban kiveszi a részét az ebola elleni harcból, eddig 165 orvost és ápolót küldtek már a járvány sújtotta nyugat-afrikai országokba, és hamarosan 296 újabb szakember utazhat.

Castro felhívása az állami sajtóban jelent meg szombaton. Mint írta, örömmel működnének együtt az amerikaiakkal ebben az ügyben, és nem is azért, hogy a két ország közötti, általuk sok éve javasolt megbékélést előmozdítsák, hanem a világbéke érdekében.

Hétfőn pedig újabb segélyszállítmányt fognak összeállítani a fertőzött országoknak. Az igyekezetük nem is volt hiábavaló, az amerikai külügyminiszter, John Kerry külön megemlítette Kubát, amikor olyan országokról beszélt, akik sokat tesznek az ebola megfékezéséért. (via alJazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.