Harmadik napja nem cáfolja a NAV a Vida Ildikó kitiltásáról szóló hírt

POLITIKA
2014 október 20., 07:52
comments 212

Még pénteken érdeklődtünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál hogy

  • valóban megtiltották-e a NAV-vezér Vida Ildikó beutazását az Egyesült Államokba?
  • Megtiltották-e a NAV bármely vezetőjének a beutazást az Egyesült Államokba?
  • Ha nem tudják megmondani, miért nem?

Kérdéseinkre mindezidáig nem kaptunk semmilyen választ.

A beutazási botrányt a Napi Gazdaság pénteki cikke robbantotta ki, amiben azt állították, hogy az Egyesült Államok amerikai cégek elleni NAV-vizsgálatra reagálva rendelt el beutazási tilalmat a NAV vezetői ellen. Az amerikai nagykövetség ügyvivője, André Goodfriend még aznap tagadta, hogy bármilyen adóhatósági vizsgálatról tudna, ugyanakkor megerősítette, hogy néhány magyartól elvették a beutazás jogát, mert "korrupcióval kapcsolatos gyanúba" keveredtek.

Azt, hogy kiket tiltottak ki, hivatalosan semmilyen forrás nem erősítette meg. Azok közül, akiknek a neve felmerült, Vida kivételével mind közleményben tagadták érintettségüket, Vidáét azonban eddis sem maga, sem a NAV nem cáfolta. Ahogy az amúgy az amerikaiaktól az érintettek megnevezését követelő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.