Megint hazánkat cipőzi a német sajtó

POLITIKA
2014 október 20., 11:59
comments 149

"Der Nato-Partner Ungarn findet sich damit in einer Linie mit Ländern wie Russland oder Uganda wieder"

– írja a baloldali elhajlással nehezen vádolható Frankfurter Allgemeine Zeitung, ami annyit jelent, hogy Magyarország olyan országokkal találta magát egy szinten a kormányközeli személyei amerikai beutazási tilalmai után, mint Oroszország vagy Uganda. Németül szinte minden veretesen hangzik, de az amerikai kitiltós botrány ürügyén megint kemény szavakkal támadtak a magyar kormányra a német újságok. A FAZ szerint az amerikaiak egyre több jelzéssel próbálják kifejezni nemtetszésüket a magyar kormány felé, így az, hogy már lassan egy éve nincs budapesti nagykövet, vagy hogy John Kerry nem fogadja Szijjártó Péter magyar külügyminisztert. A Süddeutsche Zeitung tovább megy, ők a magyar társadalom "lopakodó fideszesítéséről" és magyar-amerikai diplomáciai háborúról írnak.

Az osztrák Der Standard az áfacsalás-ügyet is megemlíti véleménycikkében ("marktverzerrende Mehrwertsteuer-Betrügereien"), amit azzal kommentál, hogy már Washingtonig is ellátszik. A cikk megállapítja, hogy Orbán Putyinhoz hasonlóan oktatja a hanyatló Nyugatot, miközben EU-forrásokért kuncsorog. A cikk zárógondolata egy német közmondás, miszerint "addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.