Orbán: Ha hiba is volt Tasnádi kinevezése, attól még rendészeti államtitkár marad

Egyéb
2014 október 20., 16:03
comments 96

"Föltéve, de nem megengedve, hogy ez hiba volt (...), hibát nem tudok egy másik hibával kijavítani, mert ilyenkor a hibákat nem kivonják egymásból, hanem összeadják"

– mondta Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az MTI szerint. Az elsőre kissé nyakatekertnek tűnő érvelést Novák Előd Jobbikos képviselőnek válaszolta, aki Tasnádi László III/II-es múltjáról kérdezte.

Na de miért kell mindenáron kiállni az egykori ügynök államtitkár mellett? Mert Tasnádi László közmegelégedéssel végezte következő munkáit:

  • kezdetben az Információs Hivatalnál, majd
  • a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatánál, aztán
  • az APEH bűnügyi igazgatójaként, végül 2010 óta
  • a belügyminiszter kabinetfőnökeként.

Orbán ezért arra jutott, hogy vállalja a "hibásnak tűnő" döntésének következményeit, tehát Tasnádi államtitkár marad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.