Szijjártó Amerikába megy

politika
2014 október 20., 15:14
comments 126

Ezt Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke közölte az MTI-vel. Szijjártó programjairól is beszámolt, arról hivatalosan nem közöltek semmit, hogy a külügyminiszter tárgyalni fog-e az amerikaiakkal az USA-ból kitiltott magyarokról. (Az legalább tehát biztos, hogy Szijjártó nincs a kitiltott kormánytagok között.)

Szijjártó Péter egyébként már ma elhagyta Magyarországot, először Luxemburgba ment.

Szijjártó kedden Washingtonba utazik, ahol Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárral tárgyal, szerdán pedig Amos Hochstein energiaügyekért felelős különmegbízottal találkozik. Az amerikai útján több üzleti találkozón is részt vesz, többek között a General Motors és a General Electric vezetőségével folytat megbeszélést, és „ünnepélyes keretek között” átadja a General Electric alelnökének a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést.

Az USA-ból aztán Kanadába utazik, ahol találkozik John Baird külügyminiszterrel, és Torontóban részt vesz az október 23-ai megemlékezésen és állampolgársági eskütételen. A miniszter ezután torontói és ottawai üzleti találkozókon vesz részt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.